diumenge, 23 d’octubre del 2011

RISSOTTO DE FRÀNKFURTS I ESPÀRREGS

Ingredients per a 4 persones:

  • 400 gr. d’arròs                      
  • 75 gr. de formatge Philadelphia (pot ser també Mascarpone)
  • Oli i Sal                                           
  • 2 cebes tendres                               
  • 35 gr. de formatge ratllat
  • 1 copeta de vi blanc                                   
  • 8 espàrrecs verds
  • 2 litres de caldo de pollastre                     
  • 4 frankfurts
  • tomàquet

Elaboració:

En una paella un xic fonda, sofregir les cebes picades ben fines. Quan adquireixen transparència, afegir-hi els espàrrecs tallats a rodelles, més tard dues cullerades soperes de tomàquet i un parell de minuts després l’arrós, que sofregirem un moment.

Abocar el vi blanc i deixar que s’evapori l’alcohol) una estoneta.

A partir d’aquest moment començar a comptar els 18 minuts de cocció (aproximadament) de l’arròs, afegint-hi  caldo de manera que l’arròs quedi ben cobert i posant el foc a ¾ de potència o un xic menys. S’ha de remenar molt sovint i vigilar que no s’enganxi. També s’ha d’estar pendent de que no s’acabi el caldo.

Quan quasi se l’ha begut tot, afegir-hi altre cop caldo, i repetir aquesta operació altra vegada (Sol ser cada 6 minuts aproximadament).

La última vegada que s’hi posa caldo, posar-hi també els frankfurts tallats a daus petits.

Un cop tallada tres vegades la cocció i passats els 18 minuts, treure la paella del foc i deixar reposar l’arròs uns minuts, que aprofitarem per tirar-hi el formatge ratllat (si és parmesà, millor), remenar fins que es fongui, i el mateix amb el mascarpone (que també pot ser Philadelphia).

Per acabar el plat, tirar per damunt dues cullerades soperes d’oli, i remenar-ho tot per última vegada.

(Josep Murlà).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada