dimecres, 5 d’octubre del 2011

GRATINAT DE PEIX

Ingredients:

  • 3 filets de lluç
  • 200 gr. de cua de gamba
  • 4 cullerades de farina
  • ½ litre de llet
  • 100 gr. d’emmental ratllat
  • 4 cullerades de mantega
  • 1 cullerada d’oli d’oliva
  • sal
  • Pebre
  • nou moscada


Preparació:

En una paella un xic fonda es posa la mantega a fondre amb 1 cullerada d’oli d’oliva. S’hi sofregeix lleugerament el peix prèviament esqueixat i net de pell i espines junt a les gambes picades..

Quan està fregit (el peix està fregit quasi immediatament), si posa la farina i, amb el foc baixet, es va remenant uns cinc minuts.

Llavors s’hi ha d’ajuntar la llet (una mica tèbia) i remenar contínuament fins que quedi una beixamel espessa. (Uns cinc minuts més)

Salpebrar a gust, i afegir un pols de nou moscada ratllada.

Amb aquesta preparació, omplir uns plats de forn (encara queda millor si s’utilitzen petxines de vieira). Finalment, espolsar per damunt el formatge ratllat, i gratinar fins que la superfície sigui daurada. 

Servir ben calent i decorat, si es vol, amb unes fulles d’endívia. O amb enciam tallat a juliana tot voltant.






(Josep Murlà)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada