Ingredients:
- 1
tros de llom d’una peça
- 3
llesques de pernil dolç
- 3
llesques de formatge
- Sal
- 1
ceba
- 5
dents d’all
- Pebre
- Oli
- mitja
pastilla de caldo
- Fil
de cuinar
Preparació:
S’obre el tros de llom per la
meitat, però sense acabar d’arribar al final de tot. Es posa sal a dins i a
fora. Es farceix amb el pernil dolç (també es pot fer amb pernil salat o bacon,
però queda molt salat) i formatge, amb capes alternades, és a dir, una de
pernil, una de formatge i així successivament.
S’envolta el llom amb el fil de
cuinar (jo, ni ho havia fet mai ni ho havia vist fer, així que vaig fer el que
vaig poder i no sé si hi ha alguna manera més correcta de fer-ho). L’objectiu
és que quedi embolicat i no es surti el farciment.
Es posa pebre per fora i es
rosteix en una paella amb els dents d’all sense pelar però aixafats. Es va
donant la volta per tal de que agafi color per fora.
En una safata de forn, s’hi talla
la ceba en juliana i s’hi posa el tros de llom i l’oli del fregit amb els alls.
Es tapa amb paper de plata deixant un parell de fonanius perquè respiri, i es
posa al forn que prèviament haurem escalfat a uns 180º.
Al cap d’un quart d’hora aproximadament,
es treu el paper de plata i se li dóna la volta.
S’afegeix a l’oli la mitja
pastilla de caldo desfeta i es va donant la volta al rostit de tant en tant.
Tarda aproximadament una hora dins el forn per estar ben cuit.
(Esther)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada