Ingredients:
- Per
fer aquesta recepta és imprescindible tenir ous i tenir-los ben posats
(sinó, cauen i no serveixen per cuinar)
- Patates
que hagin sobrat
- Una
ceba ploranera
- oli
- sal
Primer de tot trinxarem ben
trinxada la ceba i podem aprofitar mentre plorem per lamentar-nos de tots els
patiments rebuts, però sense fer res al respecte (només ens lamentarem). Si el
que volem és evitar la ploranera, un que jo sé va trobar un remei molt eficaç
(friki però eficaç): es posa unes olleres d’anar a sota l’aigua en el moment de
tallar la ceba i tot solucionat, però el que no sé, és si el vidre de les
olleres ha de ser de color de rosa.
Es sofregeix la ceba a foc lent
per tal de que es vagi escalfant i després rostint, però ben a poc a poc, que ni se n’adoni... i
si li canteu l’himne del Barça encara es cou amb més alegria.
Agafarem patates que hagin sobrat d’un altre àpat i les tallarem. Si no estan fregides, millor que les torrem una mica a la paella i si no tenim sobres de patata, en podem fregir de noves, però fregir per fregir, és preferible fer patates fregides en abundància i amb les sobres fer la truita per un altre àpat, no? No sé si al país veí fan la truita amb sobres, ja que són molt generosos i les sobres sempre ens les donen a nosaltres i sembla que ja ens està bé així.
Quan la ceba està ben rossa s’hi incorporen les sobres de patata i es remena bé.
Ara arriba el moment de demostrar que tenim ous. S’han de posar damunt la taula, concretament dins el plat i es deixaten bé amb una mica de sal. A casa nostra tenim ous de gran qualitat, el que passa és que no ens ho acabem de creure perquè al país veí ens mostren els seus “gallitos” que semblen superiors, però hem de recordar que qui fan els ous són les gallines.
Incorporem els ous a la paella i remenem una mica, com he dit anteriorment, a foc lent.
El moment més delicat d’aquesta
recepta i pel que s’ha de tenir molta traça, és al final, quan just abans
d’acabar la recepta... S’HA DE DONAR LA VOLTA A LA TRUITA.
Bon profit.
(Esther)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada