dimecres, 4 de gener del 2012

MIGAS


Ingredients:
  • Pa sec
  • Oli d’oliva
  • 1 all sencer
  • aigua
  • sal
  • pimentó
  • 3 xorissos frescos
  • 8 llesques de bacon

Preparació:
El dia abans es desengruna el pa sec en trossos de mig centímetre aproximadament. Es prepara una barreja d’aigua, sal i mitja culleradeta de pimentó dolç. Es remulla el pa amb aquesta barreja, perquè agafi humitat però vigilant de no tirar-n’hi massa i que quedi empapat. Es tapa amb un drap i es deixa reposar fins al dia següent.
Posarem oli d’oliva abundant en una paella i fregirem els dents d’all sense pelar però aixafats i els retirem. Ara fregim en el mateix oli el bacon tallat a trossets. També retirem i repetim l’operació amb els xorissos tallats a rodelles.
Posem a la paella tot el pa i anem barrejant perquè es vagi desengrunant més. Quan està una mica daurat incorporem els alls, el bacon i el xorisso i seguim remenant.
El temps de cocció varia segons el gust del consumidor. Hi ha qui li agraden les migas poc cuites i hi ha qui li agraden torradetes. Jo m’hi vaig estar cap a mitja hora anar remenant, sobretot cap al final per evitar que s’enganxin i varen quedar molt cruixents.




























(Esther)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada