- 1 ceba gran
- 2 ous
- 1 pastanaga gran
- 4 dents d’all
- 2 llesques de pa de motlle
- Llet
- Vi blanc
- Farina
- Tomàquet fregit
- 1 pastilla de caldo
- 1 fulla de llor
- Sal
- Pebre
- Aigua
- Julivert
- Oli
Preparació:
Deixatem 2 ous en un recipient fondo i hi barregem la carn picada. Hi afegim 3 dents d’all ben picats, julivert, sal i pebre i tornem a barrejar. En un plat a part, posem dues llesques de pa de motlle i les remullem amb llet. S’escorren bé les llesques de pa i les afegim a la carn tornant a barrejar fins que quedi tot ben lligat.
Posem oli a escalfar en una paella, amb el foc una mica alt. Amb les mans ben netes, ens les remullem amb una mica de vi blanc i anem formant les mandonguilles amb la barreja anterior. L’objectiu del vi a les mans és evitar de que la carn ens quedi enganxada. Les enfarinem i les anem fregint per fora (sense que es coguin per dintre) i les anem reservant.
Posem una mica d’oli de fregir les mandonguilles en una cassola i a foc suau anem sofregint la ceba, el dent d’all laminat i la pastanaga tallada a rodelles amb una mica de sal. Quan està tot daurat, afegim una mica de tomàquet fregit i posem tot el sofregit a la batedora.
Incorporem les mandonguilles i la salsa resultant a la cassola, amb una fulla de llor, un raig de vi blanc i la pastilla de caldo desfeta. Posem aigua fins que cobreixi les mandonguilles i ho deixem 20 minuts a foc mig que vagi fent xup xup i que el caldo redueixi.
(Esther)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada