diumenge, 20 de gener del 2013

ARRÒS VIUDU



Ingredients:

  • Arròs
  • Pollastre (o salsitxes, o costelló)
  • Mig pebrot vermell
  • 1 ceba mitjana
  • 3 dents d’all
  • Tomàquet fregit
  • Pèsols
  • Julivert
  • Espècia groga per a paella
  • Caldo de peix
  • Sal
  • Oli
  • Aigua

Preparació:

Quan compro pollastre, congelo colls i ales i després ho aprofito per fer aquest arròs. A qui li agradin els menuts com el pedrer o el fetge també s’hi poden posar, o si preferiu afegir-hi costelló de tocino o salsitxes, o substituir el pollastre per alguna d’aquestes coses, també es pot fer.
Es posa oli en una cassola, s’hi fregeix la carn i es retira.
Al mateix oli hi sofregirem la ceba picada amb un dent d’all picat. Hi posarem el pebrot vermell. Jo el poso a tires llargues perquè als meus fills no els agrada i així el poden apartar sense problemes, però si no fos per això, l’hi posaria tallat petit. Quan tot hagi agafat color, afegirme el tomàquet fregit. Si fos tomàquet natural, hi posaríem un polsim de sucre per tal de què perdés l’acidesa.
Quan veiem que està tot ben sofregit, afegim l’arròs, un raig de caldo de peix (jo el compro en bricks i després faig servir la resta per fer sopa de peix per sopar), cobrim d’aigua i una mica de sal.
Haurem d’anar remenant i provant de tant en tant. Si falta aigua o sal n’hi anirem afegint mica en mica.
Farem una picada amb dos dents d’all i julivert que afegirem a la cassola. També hi posarem espècia groga preparada per a paella i els pèsols.
Quan estigui cuit sense estar passat, servirem.

(Esther)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada