Ingredients:
- Carbassa
- 1
ceba petita
- 1
all porro mitjà tirant a gran
- 1
pastanaga gran
- 2
patates mitjanes
- Pebre
negre
- Sal
- Oli
- 1
pastilla de caldo (es pot substituir per una copeta de conyac)
Com
es pela una carbassa:
(Instruccions rebudes d’un piló d’amistats del facebook
i fotos gentilesa de la Laura Fernández)
Es comença com amb un meló, traient el cap i el cul de
la carbassa, i també es talla en diversos talls com si fos un meló. Es treuen
les pipetes, i la polpa es pot anar traient amb un bon ganivet o amb un pelador
de patates com es veu a les fotos.
Sembla ser que també va bé
posar-la prèviament al forn, ja que queda tova i es pot pelar millor (no queda
cuita del tot).
Preparació:
En una cassola amb una mica d’oli, sofregit el porro
bon picat juntament amb la ceba i la pastanaga.
Quan està dauradet s’hi afegeix la carbassa tallada a
trossos i es cobreix d’aigua sense que en sobri gaire i una mica de sal. S’hi
incorpora una pastilla de caldo o un raig de conyac, com preferiu.
Quan bull si afegeixen les patates també tallades a
trossos com si féssim un estofat i que continuï bullint tot amb el foc més
aviat baix durant una mitja hora. Hi posem també un polsim de pebre negre.
Quan tot està tou, es
tritura i es rectifica de sal.
(Esther)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada