diumenge, 2 de desembre del 2012

CREMA DE CARBASSA


Ingredients:
  • Carbassa
  • 1 ceba petita
  • 1 all porro mitjà tirant a gran
  • 1 pastanaga gran
  • 2 patates mitjanes
  • Pebre negre
  • Sal
  • Oli
  • 1 pastilla de caldo (es pot substituir per una copeta de conyac)

Com es pela una carbassa:
(Instruccions rebudes d’un piló d’amistats del facebook i fotos gentilesa de la Laura Fernández)
Es comença com amb un meló, traient el cap i el cul de la carbassa, i també es talla en diversos talls com si fos un meló. Es treuen les pipetes, i la polpa es pot anar traient amb un bon ganivet o amb un pelador de patates com es veu a les fotos.

Sembla ser que també va bé posar-la prèviament al forn, ja que queda tova i es pot pelar millor (no queda cuita del tot).



Preparació:
En una cassola amb una mica d’oli, sofregit el porro bon picat juntament amb la ceba i la pastanaga.
Quan està dauradet s’hi afegeix la carbassa tallada a trossos i es cobreix d’aigua sense que en sobri gaire i una mica de sal. S’hi incorpora una pastilla de caldo o un raig de conyac, com preferiu.
Quan bull si afegeixen les patates també tallades a trossos com si féssim un estofat i que continuï bullint tot amb el foc més aviat baix durant una mitja hora. Hi posem també un polsim de pebre negre.

Quan tot està tou, es tritura i es rectifica de sal.




(Esther)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada