dimecres, 19 de desembre del 2012

COCIDO



Ingredients:
  • 250 gr. de cigrons
  • 1 tira de cansalada fresca de porc
  • 1 quart de cuixa de pollastre
  • 1 carcassa de pollastre
  • 1 os de canya
  • 1 os salat
  • 1 tros de pernil salat
  • 2 talls de vedella del cuní
  • 3 xoriços
  • Patates grosses (una per comensal)
  • 3 pastanagues
  • 1 branca d’api
  • 1 all porro gran
  • 1 ceba petita
  • 250 gr. de carn picada de porc
  • Sal d’all
  • Julivert
  • Pa ratllat
  • Un ou
  • Oli
  • Aigua
  • 1 pastilla de caldo
  • Pasta per la sopa

Preparació:
La nit abans es posen els cigrons en remull amb aigua i sal.
Es posa aigua al foc en una olla ben grossa i quan bull, s’hi posen els cigrons ben nets, el porc, la vedella, els ossos, el pernil, l’all porro, la ceba i l’api.
S’ha de deixar que vagi bullint, però a foc lent.
Mentrestant fem les pilotilles. Es deixata un ou en un plat fons i incorporarem la carn picada que haurem salat prèviament. Barrejarem i s’hi posa sal d’all (o un parell de dents d’all tallats ben petits) i el julivert picat. Es torna a barrejar bé i s’hi afegeix pa ratllat per espesseir. Formarem boletes amb les mans i les fregirem en una paella amb oli ben calent uns segons per cada costat i reservarem.
Quan fa hora i mitja que bull la olla amb els ingredients que hi hem posat, hi afegirem les pilotilles i el pollastre.
A la mitja hora més tard aproximadament, hi afegim les patates i les pastanagues pelades i netes però senceres, i també els xoriços.
Es deixa coure fins que les patates estiguin toves i s’escorre passant el caldo a una altra olla.
La vianda la posarem en dos plats, un per la carn i un altre per la verdura i els taparem per tal de que no es refredi.
A la olla amb caldo i afegirem una pastilla de caldo i la pasta que desitgem. Es serveix la sopa amb un parell de pilotilles a dintre.

(Esther)







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada