Ingredients:
- 250 gr. de cigrons
- 1 tira de cansalada fresca de
porc
- 1 quart de cuixa de pollastre
- 1 carcassa de pollastre
- 1 os de canya
- 1 os salat
- 1 tros de pernil salat
- 2 talls de vedella del cuní
- 3 xoriços
- Patates grosses (una per
comensal)
- 3 pastanagues
- 1 branca d’api
- 1 all porro gran
- 1 ceba petita
- 250 gr. de carn picada de
porc
- Sal d’all
- Julivert
- Pa ratllat
- Un ou
- Oli
- Aigua
- 1 pastilla de caldo
- Pasta per la sopa
Preparació:
La nit abans es posen els cigrons
en remull amb aigua i sal.
Es posa aigua al foc en una olla
ben grossa i quan bull, s’hi posen els cigrons ben nets, el porc, la vedella, els
ossos, el pernil, l’all porro, la ceba i l’api.
S’ha de deixar que vagi bullint,
però a foc lent.
Mentrestant fem les pilotilles. Es
deixata un ou en un plat fons i incorporarem la carn picada que haurem salat prèviament.
Barrejarem i s’hi posa sal d’all (o un parell de dents d’all tallats ben
petits) i el julivert picat. Es torna a barrejar bé i s’hi afegeix pa ratllat
per espesseir. Formarem boletes amb les mans i les fregirem en una paella amb
oli ben calent uns segons per cada costat i reservarem.
Quan fa hora i mitja que bull la
olla amb els ingredients que hi hem posat, hi afegirem les pilotilles i el
pollastre.
A la mitja hora més tard
aproximadament, hi afegim les patates i les pastanagues pelades i netes però
senceres, i també els xoriços.
Es deixa coure fins que les
patates estiguin toves i s’escorre passant el caldo a una altra olla.
La vianda la posarem en dos plats,
un per la carn i un altre per la verdura i els taparem per tal de que no es
refredi.
A la olla amb caldo i afegirem una
pastilla de caldo i la pasta que desitgem. Es serveix la sopa amb un parell de
pilotilles a dintre.
(Esther)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada