Ingredients:
- Pa
sec
- Oli
d’oliva
- 7
dents d’all
- aigua
- sal
- pimentó
- 2
taronges
- 2
tires de cansalada fresca
Preparació:
El dia abans es desengruna el pa
sec en trossos de mig centímetre aproximadament. Es prepara una barreja
d’aigua, sal i mitja culleradeta de pimentó dolç. Es remulla el pa amb aquesta
barreja, perquè agafi humitat però vigilant de no tirar-n’hi massa i que quedi
empapat. Es tapa amb un drap i es deixa reposar fins al dia següent.
Posarem oli d’oliva abundant en
una paella i fregirem els dents d’all sencers i aixafats, els retirarem i després
fregirem les tires de cansalada fresca tallades petites, a les que haurem posat
una mica de sal i pebre i també reservem.
En el mateix oli hi posem tot el
pa i anem barrejant perquè es vagi desengrunant més. Quan està una mica daurat,
incorporem els alls i la carn i seguim remenant.
El temps de cuinar-ho varia segons
el gust del consumidor. Hi ha qui li agraden les migas poc cuites i hi ha qui
li agraden torradetes. Jo m’hi vaig estar cap a mitja hora anar remenant,
sobretot cap al final per evitar que s’enganxin i varen quedar molt cruixents.
Quan ja estan, es retira i s’hi
afegeixen les taronges tallades a trossets petits. Es remena bé i es serveix.
(Esther)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada